Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Világos Tavasz (Tavasz-Nyár) színtípus

Melyek a Világos Tavasz színtípus jellemzői? Milyen színű ruhák, kiegészítők illenek hozzá a legjobban?

Fedezzétek fel a Világos Tavasz évszaktípust! 

 

  Kate Hudson Világos Tavasz színtípus  Cameron Diaz Világos tavasz évszaktípus  Cynthia Nixon Világos Tavasz színtípus

"A Világos Tavasz a szivárvány elérhetetlensége, habos felhőkbe szökő irizálása.

Az ég szétválaszthatatlan szövete a kékeknek és a fénynek, nincs mélysége, maga az angyali tökéletesség.

Benne cseresznyevirágok dús viráglombjai bóbiskolnak." 

Idézet Molnár Tímea: Színtípusok színesebben, tudatosabban című könyvéből.

 

A Világos Tavasz évszaktípus jellemzői

A Világos Tavasz típus természetes hajszíne

A szőkék világosabb skáláján mozog. Áttetsző aranyszőke, gyöngyszőke, világos bézsszőke, aranyló rézszín vagy eperszőke. A nap könnyen kiszívja. A szemöldök és a szempilla is szőkés, vöröses, láthatatlan.

A Világos Tavasz típus arcszíne, bőrtónusa

A bőrszíne világos bézs, porcelán, alabástrom, megjelenése törékeny, szelíd, mindig fiatalos, ám hiányzik belőle az aranyló fény.

Semlegesebb, lágyabb, sem nem túl rózsás, sem nem túl barackos a bőrtónusa. 

Meleg színvilágban tündököl, a harsány színekben eltűnik, a tompa színek fakítják, a sötét színek öregítik, a jeges színek sápasztják.

A Világos Tavasz típus szemszíne

A szemszínét a világosabb vízkéktől a szürkéskéken át a türkizes árnyalatokig többféle kékség jellemzi.

 

A Világos Tavasz típus öltözéke, kiegészítői

Összegyűjtöttük a Világos Tavasz színtípus számára a leginkább megfelelő, színében és anyagában tökéletesen illeszkedő ruhákat és kiegészítőket, melyeket ide kattintva találtok! Az egyes színek részletezését lentebb olvashatjátok.

 

A Világos Tavasz típus színei

Színei könnyedek, világosak, érzékenyek, gyöngyházas hangulatúak. 

A színpaletta dúskál a pasztell színekben, a sárgászöldben, a barackszínben, a karamellben és a puncsszínben. 

 

Numoco virágmintás női ruha Világos tavasz színtípus  Numoco világos virágmintás rövid ruha Világos Tavasz színtípus  Numoco virágmintás hosszú ruha Világos tavasz színtípus

 

Előnyös színek árnyalatai

Piros, vörös

A tulipán legüdébb, a cseresznye legzsengébb, jókedvű pirosai öltöztetik. Az alap piros szín túlvilágítja viselőjét. A Világos tavasz pirosa a meleg piros és a meleg korallrózsaszín között helyezkedik el.

 

 ​ Piros fodros ruha Oohlala Világos tavasz színtípus  Numoco piros estélyi ruha Világos tavasz színtípus  Makover piros alkalmi ruha Világos tavasz színtípus

 

Rózsaszín

A Világos Tavasz rózsaszínei elragadóak. A lazacrózsaszínek, a korallrózsaszínek, a cseresznyevirágok színei a legmegfelelőbbek számára. A mandulavirág, a rózsák meleg púderszínei, a szaténrózsaszín, a rozészín és a puncsszín öltöztetik a legszebben.

 

 ​ Numoco rózsaszín alkalmi ruha Világos Tavasz színtípus   Numoco rózsaszín alkalmi ruha Világos Tavasz színtípus  Női rózsaszín alkalmi ruha Numoco Világos Tavasz évszaktípus

 

Kék

A Világos Tavasz kékje a tengerpartot, az eget idéző könnyed kék, türkizkék, akvamarinkék.

Hivatali kéknek az árnyas mélységgel rendelkező olajkék, antwerpeni kék, a közepes denimkék, lágy zománckék, diszkrét türkiz-vagy azúrkék megfelelő választás lehet.

 

Numoco farmerkék fehér pöttyös sportos ruha Világos tavasz évszaktípus  IVON porcelánkék rövid ruha Világos Tavasz évszaktípus  Oohlala világoskék fodros nyári ruha Világos tavasz évszaktípus

 

Zöld

A türkizzöld könnyű, világosabb árnyalatai remekül állnak rajta. A vízzöld, az üvegzöld, a tengerzöld, krómzöld árnyalatai csodásan kiemelik a szeme színét. A sárgászöld friss érzetű változatai, mint a levélzöld, citromzöld, opálzöld, jádezöld, világos pisztácia, egreszöld tökéletesen megfelelőek a számára.

 

Numoco világoszöld csinos ruha A vonallal Világos Tavasz évszaktípus  Numoco 3/4es ujjú felsliccelt, sportos hosszú ruha Világos Tavasz színtípus

 

Sárga

A sárga legyen világos, áttetsző. A citromsárga krémes, friss árnyalatai a legideálisabbak, főleg, ha egy csipetnyi vöröset tartalmaznak. A napsárga, a sajtszín, a vaníliaszín, a szalma, a búza, a kiscsibe, a kiskacsa sárga színeit keresse.

 

MOE világossárga pántos hosszú ruha Világos tavasz évszaktípus   Cabba világos sárga blézer - Világos tavasz évszaktípus  Style sárga blúz Világos tavasz évszaktípus

 

Barna

Minden barna krémes, mint a tejeskávé, a cappuccino, a fahér, a mézeskalács, a drapp, az aranybézs, a mandula, a dió, a gyömbér, a gesztenyepüré.

A teveszőrszín, a homokszín a télikabátok, kosztümök színe. A barna akkor ideális, ha egy kis vörös érzet megjelenik benne. 

 

Style elegáns office overál - Világos tavasz színtípus részére  Lemoniade barna fodros ruha - Világos tavasz színtípus részére  Style barna office ruha - Világos Tavasz színtípus részére

 

Narancs

A könnyű vöröses narancsok előnyösek a számára. A narancs mindig legyen áttetsző, legyen benne némi fehér. A túl harsány narancsok elnyomják, a sötétebb narancsok előnytelenek számára.

Lila

A lila könnyen sápaszthatja a Világos Tavaszt. Egyedül a világos violaszín, a világos akáclila vagy a világos ibolya viselhető, főképp az arctól távol, inkább kiegészítőként.

Fekete 

A fekete és minden feketéhez közeli árnyalat előnytelen a számára, mivel a fő karakterjegye a világosság.

Fehér

A hófehér sápasztja a Világos Tavaszt. Fehér helyett tökéletes választás a természetes nyersszín, krémszín, arany csillanású ekrü vagy a csontszín. 

Szürke

A Világos Tavasz szürkéi inkább barnásszürkék, drappok. Az elefántok, a verebek, az orrszarvúk por és sárszínnel keveredő világos szürkés árnyalatai megfelelőek lehetnek a számára. 

 

Hivatalos öltözék

A fekete kosztüm, fehér blúz előnytelen a Világos Tavasz számára. A sötét kosztümök helyett válasszon teveszőr, bézs vagy világos aranybarna kosztümöt. 

Egy barackrózsaszín, lazacrózsaszín, világos türkizkék, világos almazöld blúz, ing tökéletesen illeszkedik a homokszínű vagy drapp alaphoz. 

Egy arany, vagy rózsaarany ékszer, bross, valamint egy saját színeiben tündöklő selyemkendő, cipő vagy öv feldobhatja az irodai megjelenését.

Style office dress code öltözet Világos Tavasz színtypusoknak  Style drapp blézer Világos Tavasz színtípusoknak  Cabba sárga blézer Világos tavasz színtípusoknak

 

Kiegészítők/Ékszerek

Az arany, rózsaarany világos változatai állnak rajta a legszebben, akár egy pici fehérarannyal vagy ezüsttel keverve. 

A bizsuk közül az alumínium, a műanyag, a szaru, a damil, a bőr és a fonatok, fonalak egyaránt jól mutatnak rajta. A szeszélyes vonalak, romantikus darabok jól kiegészítik nőies megjelenését.

Kiegészítők/Szemüvegkeret

A közepes vagy a világos színtartományból keressen keretet magának. Lehet vidám, színes, de diszkrétebb világos arany vagy rózsaarany is. Ne válasszon fekete vagy sötét keretet, de a túl harsogó, túlságosan fényes keretek sem előnyösek számára.

Kiegészítők/Cipők, táskák, övek

Bármi, ami nem fekete vagy nem túl sötét megfelelő lehet kiegészítőkben. Válasszon teveszőr - vagy vizslaszínű, karamell, vagy aranybarna árnyalatokat, illetve megfelelő lehet a mustárszín, az okker, a középkék, a petrolkék a téli időszakban.

A krémszínek, ekrüszínek, barackszínek, bőrszínek, pasztellszínek tökéletesen illeszthetők a ruhatárába. A türkizkék, a türkizzöld, a napsárga a nyári szezon színei.

 

Világos Tavasz típus számára ajánlott teljes termékkollekciónk: 

Beauty InTheBox női divat webáruház Világos Tavasz színtípus

 

Tudásanyag forrása: 

Molnár Tímea: Színtípusok színesebben, tudatosabban című könyve

 

Keresés