Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Meleg Tavasz színtípus (Tavasz-Ősz) jellemzői

Melyek a Meleg Tavasz színtípus jellemzői? Milyen színű ruhák, kiegészítők illenek hozzá a legjobban?

Fedezzétek fel a Meleg Tavasz évszaktípust! 

Nicole Kidman Meleg Tavasz színtípus  Jessica Castain Meleg Tavasz színtípus  Amy Adams Meleg Tavasz évszaktípus

"A Meleg Tavasz a természet színeinek ragyogása.

A türkiz mindent betöltő vidámsága, a fény szabadsága, a friss gyümölcsök íze, a lehetőségek illata.

A Meleg Tavasz maga a pezsgő, nyughatatlan, új utakra törő élet."

Idézet Molnár Tímea: Színtípusok színesebben, tudatosabban című könyvéből.

 

A Meleg Tavasz évszaktípus jellemzői

A Meleg Tavasz típus természetes hajszíne

A szőkeség meleg árnyalatai jellemzőek rá, mint az aranyszőke, bézsszőke, lenszőke, mézszőke és a vörösesszőke vagy szőkésvörös tónusai.

A szemöldök, a szempilla szőke, vörösesszőke, világos színű.

A Meleg Tavasz típus arcszíne, bőrtónusa

A bőrszíne világos, mint minden tavasz típusnak. Jellegzetes aranyló vagy barackos fényű, gyakran szeplős.

A bőrszíne életre kel meleg színt viselve, míg egy hideg szín mellett elszürkül.

A Meleg Tavasz típus szemszíne

A szemszíne mindig ragyogó kék vagy a kékeszöld egy csodás aranyos árnyalatában tündököl.

Ritkán világos mogyoróbarna, világos aranybarna, világos karamellszín vagy világos barnászöld, de sosem mély barna.

 

A Meleg Tavasz típus öltözéke, kiegészítői

Összegyűjtöttük a Meleg Tavasz színtípus számára a leginkább megfelelő, színében és anyagában tökéletesen illeszkedő ruhákat és kiegészítőket, melyeket ide kattintva találtok! Az egyes színek részletezését lentebb olvashatjátok.

 

A Meleg Tavasz típus színei

Színei fürdenek az aranyló fényben, lelkesítők, optimisták. 

A színpaletta dúskál a mangó sárgáiban, a krémszínekben, a karamell sárgáiban, mézszínekben. Sugárzó barack és lazacszínek, mandarin sárga valamint a lagúna kék árnyalatai és a türkiz meghatározóak. 

A Meleg tavasz számára nem előnyös semmilyen hideg színárnyalat, sem az ezüstös csillogás.

A hideg, kékes színek elsápasztják, kizárólag a színek legmelegebb, legsárgásabb árnyalatai emelik ki tökéletesen aranyló bőrét. 

Numoco virágmintás meleg tavasz színtípusú hosszú ruha    Lemoniade tarka virágmintás meleg tavasz színtípusú rövid ruha

 

Előnyös színek árnyalatai

Piros, vörös

A muskátli, a cseresznye, az érett paradicsom pirosa, a korallpiros üde árnyalatai, a nektarin mosolygós pirosa mind megfelelőek a Meleg Tavasz ruhatárába. Viszont a vakítóan erős pirosak túlragyoghatják.

 

Lemoniade korallpiros rövid ruha meleg tavasz színtípus  Lemoniade piros hosszú bő ruha meleg tavasz színtípus   ​

 

Rózsaszín

A legüdébb lazacrózsaszín, korallrózsaszín, barackrózsaszín, pasztellrózsaszín és a puncstorta mázszíne kiemelik a Meleg Tavasz adottságait. A rózsaszínek mindig a sárgák felé mozduljanak, sosem a kékek felé.

 

Oohlala rózsaszín alkalmi ruha  - meleg tavasz színtípus   Oohlala rózsaszín meleg tavasz színtípusú alkalmi ruha  ​

 

Kék

A türkizszínek meghatározóak, míg a tenger és az ég kékje alappillére a színpalettájának. A kékek összeérnek a zölddel, viszont a sötétebb, mélyebb kék már nem előnyös a számára. A türkizszín arannyal átitatott, a kék legyen mindig sárgás érzetű, a lilától idegen. Hivatali megjelenéshez, a fekete szín kiváltásához az olajkék, cölinkék és az antwerpeni kék diszkrétebb árnyalatai, valamint a tengerészkék közepes árnyalatai előnyösek számára.

 

türkizkék hosszú ruha Numoco - Meleg tavasz színtípus  tengerészkék Style női ruha Meleg Tavasz színtípus  Vitesi Plus Size kék tarka virágmintás női ruha Meleg tavasz színtípus

 

Zöld

A Meleg Tavasz zöldjei könnyedek, zsengék, mint a kibújó hajtások zöldje, vagy az almazöld, a fűzöld, a sárgászöld és a pisztácia zöld. Használja ezeket a színeket, melyek nagyon jól kiegészítik a szemét, a haja aranyló vöröses fényeit. Legyen az a salátalevél, zöldhagyma, petrezselyem, borsó csodás sárgás zöldjei. A harsogó neonszínek idegenek a számára, viszont a világos, közepesen telített, szürkés árnyalatú türkizzöld, kolibri zöld, tengerzöld tökéletesen megfelelő a számára.

 

Style zöld alkalmi ruha Meleg tavasztípus  Marko sárgászöld strandtunika - Meleg tavasz típus  Lemoniade kheki zöld rövid alkalmi ruha Meleg tavasz típus

 

Sárga

A Meleg Tavasz ragyog a napraforgó és a mézszínek árnyalataiban. Tökéletes számára a világos aranysárga, a krémes napságra, a kamillatea sárgája, a mangó sárgája. A sárgában mindig legyen érezhető a vörös érintése. Szépen kiemeli a haja aranyló szőkeségét a sárgadinnye, a körte, a kukorica és a dália sárgája.

 

Style sárga virágmintás hétköznapi ruha Meleg tavasz színtípus  Lemoniade sárga mintás női ruha Meleg Tavasz színtípus

 

Barna

A barna krémesebb, lágyabb, mint a mély barna. A ropogós kenyér héjának a színe, a lágy rézfényű barna, a mókusszín, a mogyoróbarna, a szarvas és az őzbarna, az égerbarna, a teveszőr, az aranybarna, a homokszín ideálisak a Meleg Tavasz számára. A barnában egy kis sárgásvörös fény és a pici fehér mindig legyen érezhető.

 

Figl fodros drapp barna blúz Meleg tavasz színtípus  Világos drapp blézer Figl Meleg tavasz színtípus  Style barna alkalmi ruha Meleg Tavasz színtípus

 

Narancs

A narancs, mint a legmelegebb színárnyalat bátran használható a Meleg Tavasz számára. Energikus, izgalmas árnyalat, ha nem is nagy felületen ruhaként, de kiegészítőként mindenképp érdemes használni. A narancsszín, a vöröses narancs, a mézszínek, a mandarin, a tök, a répa, a sárgabarack, a papaya sárgája frissnek hat rajta. Viszont a neonosan ragyogó narancs, vagy a fáradtan parázsló mély narancs nem ideális a számára.

 

  Style narancs alkalmi ruha Meleg tavasz színtípus  Marko narancs és arany bikini - Meleg tavasz színtípus  Style narancs női ruha meleg tavasz színtípus

 

Lila

Lila sápasztja és öregíti a Meleg Tavasz típust, így csak nagy körültekintéssel viselhető. Esetleg a közepes viola vagy a közepes hagyma lila használható, de inkább csak kiegészítőkben vagy dekorációként.

Fekete 

 A fekete tompítja, lefakítja a Meleg Tavasz ragyogását. A fekete és a feketének tűnő sötét színek minden árnyalata kerülendő a Meleg Tavasz számára.

Fehér

A kristálytiszta hófehér sápasztja a Meleg Tavasz típust. A fehér helyett inkább világos vajszínnel, ekrüvel, egy pici sárgát tükröző nyers színnel érdemes kísérletezni.

Szürke

A tavasz típusok palettáján a szürke kevés szerepet kap, inkább hivatali környezetben elképzelhető. A szürke legyen világos, közepes mélységű és egy meleg színnel kevert, drapposabb, sárgásabb fényű, például a barnás szürke vagy a szürkés barna. A szürkét érdemes egy igazán tavaszi színnel feldobni, hogy ne keltsen vértelen benyomást. 

Hivatalos öltözék

A hivatali megjelenés a fekete-fehér kontraszt előnytelensége miatt okozhat némi gondot. Ha nincs szigorú dress code, a legideálisabb irodai alapszínei a homokszín, a világosbarna, a csokoládébarna , a bronz barna, a bézs, a meleg krémszín. A tavasz vidámságát egy kitűző, egy sál vagy egy ékszer segítségével csempésszük a megjelenésébe. Blúzként, ingként viselje az őszibarackszíneket, krémszíneket, vajszíneket, világos türkizkéket, türkizzöldet, napsárgát.

 

Drapp elegáns irodai nadrág office öltözet Meleg Tavasz típusoknak  Style sárga blézer office blézer Meleg Tavasz típusoknak  Figl mintás blúz, office blúz Meleg Tavasz típusoknak

 

Kiegészítők/Ékszerek

A Meleg Tavasz ékszerszíne az arany. Minél mézesebb, annál jobb. A klasszikus sárga arany, rézarany is jól áll rajta, de minden ékszer, bizsu, ami aranyló, sárgás színezettségű, megfelelő. Többszínű ékszerek közül is válogathat. A bizsuk esetében az ékszerek anyagai igen változatosak lehetnek: üveg, fa, műanyag, és ezek kombinációi. Kiválóan állnak rajta a meleg fényű gyöngyök, féldrágakövek. Bátran használja a színeket, a narancsot, a türkizt, a korallszíneket, a sárgászöldet. Kerülendő az ezüst, a hideg fényű fehérarany, mert sápasztja a Meleg Tavaszt.

Kiegészítők/Szemüvegkeret

A Meleg Tavasznak a világosabb szemüvegkeretek állnak jól. Minél szőkébb a haja, annál világosabb legyen a keret. A csontszín, a barackszínek, a világosbarna, a homárszín, a lazacrózsaszín, a krémszínek mind ideálisak az arcán. A kék szeméhez igazán különlegesen hathat a türkizkék vagy türkizzöld keret. Kerülendőek a sötét színű, fekete, vagy harsány keretek, mert elnyomják a színvilágát. A napszemüvegek tekintetében a Meleg Tavasz válasszon a kék vagy a barna valamilyen alapárnyalatát.

Kiegészítők/Cipők, táskák, övek

Alaptézis, hogy kerülendőek a fekete vagy a feketéhez közeli darabok. Színes ruhatára miatt nincs szükség kiegészítőkre ahhoz, hogy teljes legyen az összkép, de tejcsokoládé, a teveszín, a vizslaszín, a gesztenyebarna, a fahéj, a rézbarna rendelkezésre áll számára, ha kiegészítőt választ.

A kékek közepes árnyalati közül a petrolkék, azúrkék, tengerészkék jól illeszthető a vidám színei mellé. Ezen kívül a lazacszín, a korallvörös, a mustársárga is tökéletes választás számára. Ha szürkét választ, fontos, hogy meleg árnyalatú legyen, mert az ezüstös vagy a hideg fényű szürke nem összeegyeztethető a meleg öltözék színeivel. A meleg rózsaszínek, barackszínek, homokszínek még a téli időszakban is bátran viselhetőek a számára.

sárga tűsarkú masnis körömcipő 8,5 cm sarokkal Meleg tavasz színtapus  női sárga öv meleg tavasz színtípus  női sárga mokaszin Meleg Tavasz színtípus

Vera pelle barna bőr hátizsák Meleg tavasz színtípus  Női drapp barna balerina Meleg tavasz színtípus  Creazioni in pelle barna női bőrtáska Meleg tavasz színtípus

 

Teljes Meleg Tavasz típus számára ajánlott termékkollekciónk: 

Beauty InTheBox női divat webáruház Meleg Tavasz színtípus

 

Tudásanyag forrása: 

Molnár Tímea: Színtípusok színesebben, tudatosabban című könyve

 

Keresés