Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Eszkatábla matatófalak a gyerekek és a szülők örömére - Fejleszd gyermeked játékosan!

Eszkatábla matatófalak a gyerekek és a szülők örömére - Fejleszd gyermeked játékosan!

Amikor a kisfiam megszületett már alig vártam, hogy elérje azt a kort, hogy matatófalat lehessen venni neki. Feltérképeztük a kínálatot és az Eszkatábla mamatófalak mellett döntöttünk. Mindenképpen hazai vállalkozótól szerettünk volna matatófalat rendelni és szakemberre szerettük volna bízni a munkát. Pont olyan pisztácia zöldre festett, autó formájú matatófalat kaptunk, amilyet megálmodtam. 

Kiváló döntésnek bizonyult! Amióta megérkezett a matatófal, egy nap sem telt el anélkül, hogy a kisfiam elé ne üljön és ne csavargassa a tekerni valókat, nyitogassa a nyitható elemeket és kapcsolgassa a lámpát  vagy akár ne püfölje a xilofont, melyen az ő sajátos, egyedi dalát játszhatja. Az elmúlt fél évben örömmel tölt el, hogy az Eszkatábla matatófalnak köszönhetően játék közben fejlődnek kisfiam képességei, melynek a jótékony hatását nem csak most, de a jövőben az óvodában és az iskolában is megtapasztalhatjuk majd.

 

Szeretném Nektek bemutatni Mercz Katalint, az Eszkatábla matatófalak megálmodóját és készítőjét.

 

Mercz Katalin az Eszkatábla matatófalak megálmodója

 

Mesélnél magadról? Mit tudhatnak az olvasók rólad? Hol és kivel élsz? Mit tanultál, dolgoztál és jelenleg mivel foglalkozol?

Mercz Katalin vagyok, egy 3 és fél éves kisfiú boldog és büszke anyukája. Pest megyében, Dunaharasztin élünk a családommal. Idén 38 éves leszek, és ha visszatekintek, az utóbbi 20 évben valamilyen formában mindig az életem része volt a készségfejlesztés.

Pedagógus végzettségem van, tanítóként végeztem Debrecenben, de az élet és más területre sodort, mégpedig a felnőttoktatás felé. Több mint 10 évig dolgoztam készségfejlesztő trénerként, ami életem egyik legszebb időszaka volt. Önismeret, asszertív kommunikáció, stressz és konfliktuskezelés, érzelmi intelligencia, motiváció, hogy csak pár dolgot említsek a szakterületeim közül. Nagyon sokat adott nekem a hivatásom, és a megszerzett tudást és tapasztalatot ma már a gyermeknevelésbe is hasznosítani tudom. 3 és fél éve nagyot változott az életem, megszületett a kisfiam.

A korábbi terveim (hogy majd fél éves korában visszamegyek dolgozni. HA-HA-HA J ) persze dugába dőltek, a gyerekem lett a mindenem, és mint minden anya, én is szerettem volna minél több időt vele tölteni. Ezt a vidéki és külföldi, akár több napos tréningek nyilván nem támogatták volna, emiatt úgy döntöttem, hogy a saját lábamra állok, és felépítek egy olyan vállalkozást, amiben itthonról, a kisfiam mellett is tudok dolgozni.

 

 

 

Mi jellemzi az általad készített termékeket? Kiknek ajánlod? Mi a fontos számodra az alapanyag választásnál? Honnan jött az ötlet, az inspiráció, hogy ezzel foglalkozz?

Amikor Sanci egy éves lett, szerettem volna matatófalat készíttetni neki. Sehol nem lehetett kapni, én, mint irodista, fővárosi nő, neki se mertem állni a készítésnek J Addig laptop, flipchart filc és presenter volt leginkább a kezemben, aztán persze popsitörlő, meg pelenka, a csavarhúzó-ecset páros ekkor még nagyon távol állt tőlem. Szóval innen indultunk. Jött az ötlet, mi lenne, ha matatóflalakat gyártanék és forgalmaznék?! Nagyon sok munka, utánajárás, tanulás, önfejlesztés követte ezt az időszakot, volt sok mélypont, de soha nem adtam fel. Azt hiszem, ez volt a sikerem titka.

A matatófal jellemzően az 1-4 éves korosztály számára a leszórakoztatóbb. Az Eszkatábla környezettudatos vállalkozás, szinte csak fa és fém felszerelést használok. A matatófalak és a fa felszerelések CE tanúsítással rendelkező fából készülnek, a festéshez kizárólag oldószermentes és vízbázisú, jó minőségű festékeket és lakkokat használok. Csak olyan fejlesztő eszközöket készítek, amiket a saját gyermekemnek is odaadnék.

Azt gondolom, hogy a műanyag játékok kora lejárt. Magam is rengeteget vettem a gyerekemnek, ami napok alatt széttört, vagy párszor játszott vele, és tovább nem is érdekelte. Sokszor szívesebben eljátszott ezek csomagolásával, mint magával a játékkal. El is hiszem, mi az izgalmas hosszú távon egy kerekeken guruló gnóm békában? A matatófalaim ezzel szemben akár 20 féle funkcióval, feladattal rendelkeznek, és folyamatos feladatok, kihívások elé állítják a gyermeket.

Minden gyermek más. Más a személyiségük, a bioritmusuk, máshogy szeretnek aludni, más köti le őket. Ezért döntöttem úgy, hogy egyedülállómódón, egyedi, gyermekre szabott matatófalakat készítek. Ezért a festést és a felszerelést is a szülő-gyermek igényei, kérései szerint alakítom. Több mint 25 féle matatni valót használok, amiből limit nélkül válogathatják ki a kedvenceiket.

A webáruházamban természetesen a már elkészült matatófalak közül is lehet válogatni és rendelni.

 

 

 

Meséld el, hogy az egyes elemek milyen jellegű kézügyességet fejlesztenek.

A matatófalaim és persze a rajtuk lévő felszerelések amellett, hogy különlegesek és szórakoztatóak, elsősorban olyan készségeket fejlesztenek, mint: kognitív funkciók, finom-motorika, taktilis észlelés, szem-kéz koordináció, szenzoros érzékelés, téri tájékozódás, vizuális- és auditív észlelés. Gondoltad volna, hogy a matatófalakat stroke-on átesett emberek felépülésének támogatásában is rendkívüli hatékonysággal használják?

Megosztok veletek néhány szakértői véleményt az Eszkatábla matatófalakról:

“A matatófal fejleszti a motoros készséget, javítja a finommotorikát. Ajánlom minden egészséges és központi idegrendszer sérült gyereknek.”
Egri Diána, gyógytornász

“A finommotorika fejlesztése segít felkészíteni a kezünket az apró mozdulatokra és azok rutinszerű használatára. A játékos gyakorlatok lehetővé teszik a megfelelő gyorsaságú, erősségű, célirányos kézmozgást, az ujjak differenciált és összehangolt együttműködését. A fejlett finommotorikával rendelkező gyerekek szépen írnak, ügyesen használják az eszközöket – pontosan vágnak, színeznek, ragasztanak.”
Bakó Emese, gyógytestnevelő

“Egyre ismertebb tény, hogy a csecsemők, kisgyermekek játék és mozgásos tevékenység közben tanulnak. A világot a nagy- és finomabb mozgások gyakorlása közben fedezik fel, észreveszik, hogy hatással vannak a körülöttük levő dolgokra, megfigyelik az összefüggéseket, ezáltal észrevétlenül fejlődnek a különféle képességeik. A matatófal lehetőséget biztosít olyan tevékenységek megismerésére, amik megalapozzák a finommotorika fejlődését, segít az önkiszolgálás képességének kibontakozásában (cipzár húzás, gombolás, cipőfűzés tanulása), de más fontos ismeretek elsajátításában is közre játszhat, pl. a gyerekek gyakorolhatják a színeket, a formák beillesztését. A matatófal hosszan lekötheti a figyelmüket, játék közben pedig rengeteget tanulhatnak.”
Tellné Takács Tünde, gyógypedagógus, pszichológus

 

Mivel foglalkozol, mikor nem dolgozol?

A kisfiammal. :)

 

Mik a céljaid a jövőre nézve? Milyen értékesítési csatornákon értékesítesz most és mi várható a jövőben?

Jelenleg a facebook oldalamon és a webshopomon keresztül zajlik a matatófalak értékesítése.

https://www.facebook.com/matatofal1/

https://eszkamatatofal.com/

Hosszú távú célom, hogy megismertessem és minél szélesebb körben ismertté tegyem ezt a csodás fejlesztő eszközt, az Eszkatábla matatófalat.

További szülőknek, édesanyáknak szóló tartalmakkal az MammaBoo Kismamablog oldalamon találkozhattok.

Keresés