Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Egy elegáns nő titkai: Az első benyomás igenis fontos!

Egy elegáns nő titkai: Az első benyomás igenis fontos!

Legyen az akár üzleti találkozó vagy randevú, esetleg valamilyen rendezvény, amelyen részt veszel, nagyon fontos, hogy milyen a megjelenésed!

Bár igaz az is, hogy a szépség belülről fakad, de korántsem elég, ha a társas kapcsolatok megalapozásáról van szó.

Az első benyomás határozza meg az emberek Rólad alkotott véleményét, ez pedig a jövőbeni kapcsolatokat nagyban befolyásolhatja.

Lehetsz Te bájos és kedves, ha az öltözeted, megjelenésed, fellépésed nem az alkalomnak megfelelő vagy nem tükrözi a saját stílusodat, személyiségedet, akkor ez nyomot hagyhat a rólad alkotott első képben, ami rossz érzést kelthet a körülötted lévőkben, rossz emléket hagyva magad után.

Ellenben önazonos stílusú öltözködéssel és megfelelő megjelenéssel, olyan pozitív hatást kelthetsz a környezetedben, mely a kapcsolatok további kedvező alakulását nagyban elősegítheti.

Az első benyomás alapján ítélünk!?

Az emberi természet olyan, hogy legtöbbször az első benyomás alapján ítél. Lehet, hogy igazságtalannak érzed ezt, vagy nem értesz egyet ezzel, ám akkor azon ritka kivételek közé tartozol, akik rögtön meglátják a belső szépséget és nem törődnek a küllemmel. Sajnos az emberek többsége nem ilyen.

"A kedvező első benyomás kialakítására sosincs második esély, az emberek egyetlen pillantással felmérik a sikerességet, társadalmi és gazdasági helyzetet, iskolázottságot. Másodpercek alatt döntenek az intelligenciáról, megbízhatóságról, barátságosságról és az önbizalomról is. Az első benyomás rendkívül fontos, és nem csak az első találkozásra van döntő befolyása, hanem az adott személlyel létesített kapcsolat egészére is.

Az első jó hatás számos előnnyel jár, a rossz összképet viszont csak rengeteg munkával lehet megváltoztatni, mivel ha valakiről kialakítottunk valamilyen véleményt, ezt követően már csak az ezt igazoló jeleket keressük."  - idézet Ladányi Beáta - Elegancia a gyöngyökön túl című könyvéből.

Találd meg a saját stílusodat!

Az elegáns nő egyik fontos ismérve, hogy megfelelő stílusú az öltözködése, önazonos a megjelenése.

Beáta minden nő számára rendkívül hasznos könyvét olvasva jött a felismerésem, hogy meg kell találnom a saját stílusomat.

Eddig talán a divat trendeket követtem, melyek nem mindig álltak jól nekem, vagy nem tükrözték a stílusomat, csak megvettem azt a bizonyos ruhát, cipőt, mert a kirakatban olyan jól nézett ki, de felvéve egyáltalán nem passzolt hozzám. Most azon vagyok, hogy megtaláljam a saját stílusomat! 

Ha Te is bizonytalan vagy a saját színtípusodban, stílusodban részt vehetsz egy szín - és stílustanácsadáson, de vannak alap, mindenki által elérhető tételek, melyek segítségével eligazodhatsz az útvesztőkben.

Miért fontos ez egy elegáns nő számára? Csakis akkor tudsz számodra tökéletesen megfelelő öltözetet hordani, ha tudod pontosan milyen színű és fazonú ruhák állnak neked jól. Az ember ösztönösen érezheti ezt, de ha tudatosan szeretnél vásárolni, nem árt tisztában lenni ezzel!

A színtípusokról a következő bejegyzésben olvashatsz.

Tavaszi nagytakarítás a gardróbban!

Amivel én kezdem, miután beazonosítottam a típusomat az a gardróbom felülvizsgálata.

Rengeteg ruhám van, alig férnek el a szekrényben, mégis nagyon gyakran előfordul, hogy hatalmába kerít az az érzés, hogy nincs mit felvennem.

Öltözködés előtt kirámolom a ruháimat és egyesével félreteszem, mert nem találom megfelelőnek őket. Egyes ruhák még fénykoromból maradtak meg, mert sajnáltam kidobni vagy elajándékozni őket, egyesekhez érzelmi szálak fűznek, pl a szerelmemtől kaptam, vagy a gyerekek születése előtt voltak jók rám, és bízva a fogyásban megtartottam őket. Igen ám, de ezek mindegyike olyan ruha, ami MOST a jelenben nem megfelelő számomra. Így ha változást szeretnék az életemben, kénytelen vagyok kiszortírozni őket.

Nem arra gondolok, hogy az összes ruhádat dobd ki és azonnal rohamozd meg a bevásárló központokat új ruhákért, hanem gondold végig, hogy olyan ruhák maradjanak csak a szekrényedben, melyek maradéktalanul kiszolgálnak téged a JELEN pillanatban. Legyen benne pár klasszikus darab, fekete nadrág, fehér blúz, és pár blézer, melyek megfelelően kombinálhatóak más darabokkal, akár elegáns, akár sportos megjelenésre vágysz éppen.

Nem tudom, hogy honnan ered ez a gyűjtögetés mánia, talán még a szüleinktől láthattuk, akik nehezen keresték meg a ruhák árát, vagy az akkori klasszikus darabokat több évtizeden keresztül is viselték, mert mind anyagában, mind színében, formájában tökéletesen megfelelő volt számukra.

A mai fast fashion ruhák nem igazán elégítik ki az eleganciára törekvő nők igényét. Keresd a klasszikus darabokat a boltokban! Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy rátaláltál egy márkára, amelyben a stílusodnak tökéletesen megfelelő ruhákat forgalmaznak és a készletük állandó, nem csak idény, fast fashion, akkor ragaszkodj hozzá.

Numoco estélyi ruhák hatalmas szín és méret választékban

Nekem ez a márka a Numoco

Imádom a Numoco ruhák sokszínűségét. Nem árulok zsákbamacskát, ha azt mondom, hogy minden színtípusnak tökéletesen megfelelő ruhákat forgalmazok a kínálatukból. A csodás alkalmi és elegáns estélyi ruhákon túl a sportos elegancia követőinek is számos színes darabbal kedveskedek! Tekintsétek meg a kínálatot!

A következő bejegyzésben a színtípusokat fogom végigvenni és segítséget nyújtok a ruhák kiválasztásában. 

 

Keresés