Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

"Anyukám, na ilyen kerekded nő ne merjél lenni!"

"Anyukám, na ilyen kerekded nő ne merjél lenni!"

Anyukám, na ilyen kerekded nő ne merjél lenni!  

Tegnap sokaknál kiverte a biztosítékot Schobert Norbi, aki szerint a mai házasságok a nők szülés utáni testük állapotának köszönhetően megy tönkre és erről mi nők tehetünk.

Hmmm. Nos, hol is kezdjem.

Értem én, hogy ő inkább ezzel arra szerette volna buzdítani a nőket, hogy ne hagyják el magukat gyermekvállalás után - vagy legalábbis nagyon remélem, hogy erre gondolt -, de  egyáltalán nem ez jött át. 

Sőt!

 

Először is, szerintem minden kapcsolat legyen az barátság, élettársi, vagy már házasság, nem egy emberen múlik, hanem minden esetben két ember kell a fenntartásához, illetve a megromlásához. 

Nem vagyok párkapcsolati szakértő, de nekem is van életem. Kizárólag a másik felet hibáztatni mindenért, hát hogy is mondjam, számomra eléggé gyermeteg viselkedés. Azt gondolom, hogy senki se tökéletes. Ne képzeljük magunkról azt, hogy mi mindent jól és tökéletesen teszünk, és kizárólag a másik fél az, aki hibás lehet. 

Tudom, látom, és én magam is megtapasztaltam már, hogy milyen is az, amikor rádöbbensz, hogy bizony te is tudsz hibázni. Mert ugye mindennek két oldala van. 

Nyilván, ha Norbi nő lenne, akkor pontosan tudná, hogy mennyire elképesztően nagy szervezettség, lelkierő, kitartás kell ahhoz, hogy egy nő akár heti többször is el tudjon menni edzeni. 

Nálunk ugyan „csak" egy gyermek irányítását kell megoldani, de így is nehéz bármilyen olyat megszervezni, ami valóban csak és kizárólag rólam szól. 

Rólam, aki egy nő vagyok a több millió közül, aki olykor tényleg sírni tudna, úgy áll reggelente a haja, és sötét karikás a szeme, mert éjjel nem aludt, vagy mert már megint mások az én súlyommal vannak elfoglalva. 

Az anyukák testének állapota olykor valóban nem Istennői és beach body stílusú. De már bocsánat, az, aki nevel 2-3 gyereket, reggel rohanva viszi oviba/suliba őket, majd lélekszakadva átvágtat a városon, hogy ledolgozza 8-9 óráját, majd ezt követően vissza a gyerekékért. Persze van még külön program is, de még mindig nincs lazítás, mert ezek után jön a házifeladat megírása, vacsi, fürdés, lelkizés. Szóval kérdem én, mint egy átlagos gyakorló anyuka, MÉGIS MIKOR? 

Tisztában vagyok azzal, hogy akinek a sport teszi ki az életet, annak ezek mind olcsó kifogások, de másnak ez az élete! 

Azokról pedig már nem is beszélek, akiknek nincs segítségük, vagy egyedül nevelik a gyermekeiket, netán több éves hormon kezeléseknek köszönhetően rajtuk maradtak a súlyos kilók...

Azt gondolom, hogy a nők többsége még mindig megpróbál megtenni minden tőle telhetőt, azért, hogy mindent egyensúlyba tudjon tartani.

Persze, félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kell odafigyelnünk magunkra. Az alapvető higiéniára, mint fürdés, hajmosás, öltözködés stb. De mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mindennek megvan a maga ideje.  

A szülés utáni időszak kellően érzékeny és tele van csoda dolgokkal minden édesanya számára. Koncentráljatok a közös kis életetekre, és önmagatokra. Mert, ha önbizalom nincs, akkor semmi. Ez az alapja az egész életünknek. E nélkül könnyen olyan nőve válhatunk, aki teljes bizonytalanságban éli az életét, és ezt a tükröt adja tovább a gyermekei számára. 

Szóval kedves kerekded anyukák, kérlek benneteket, hogy igenis tornázzatok! 

Erősítsetek rá az önbizalmatokra, hogy az kikezdhetetlenné váljon! 

Edzetek az elmétekre hogy emlékezzetek, milyen hatalmas dolgot vittetek véghez, amikor életet adtatok egy gyermeknek, vagy kettőnek, esetleg még többnek!

Végül gyúrjatok rá a tanulásra, és ezt a tudást adjátok tovább gyermekeiteknek, hogy mások életét, miként kell tiszteletben tartani és feltétel nélkül elfogadni!

Szerző: Kovács Edina - Babarózsa

 

Ha pedig szeretnél kismamaként vagy édesanyaként legalább különleges alkalmakon csinosan, elegánsan megjelenni, nézz körül nálunk, kedvező vásárlási feltételekkel várunk Téged!

Beauty InTheBox

 

Keresés